follow || Instagram

May 18, 2017

hey dude

kalau kau baca ni, yes, post ni dedicate for you.

1. i admit that the 'kau ingat aku xde perasaan ke' was for u. i was so sad that i cried walking to my room that night , bila kau layan aku teruk sangat. bila aku cakap aku ngantuk, kau terus halau aku balik bilik. tapi bila F ngantuk, siap tidur lagi depan kau, kau kemain boleh cakap elok2, suruh balik bilik rehat. dengan aku ? 'kau balik la bilik !' tu respon kau. kalau suka F pon bgtahu je lah aku. bila aku tanya, tak nak mengaku.

2. so sekarang ni , apa je yg aku cakap/ buat semua kau mcm nak marah. cakap dengan aku sikit2 nak tumbuk aku je. awal2 pagi dah nak tumbuk aku. dengan orang lain kau ok  pulak ? aku sensitif. sangat sensitif. tiap kali lepas kau cakap mcm tu, aku nangis dalam diam.
aku tahu kau gurau. tapi lama2 dah tak macam gurau. cara kau layan aku macam kau layan org yg kau tak suka dalam studio tu(that 2 girls) . aku just wonder, kau benci aku jugak ke. what did i do wrong ?


sedangkan
(aku bukan nak ungkit)
when those people there, are talking shit bout you, i was the only one who back u up dude. the only one dude. sampai org lain marah beb , persoalkan asal aku asyik back up kau.
aku back up bukan sebab aku suka kau ke apa ke, sebab i know u're not like what they said.

tapi kau sejak2 dah dpt 'bestfriend' baru (i mean F and H) , kau terus ignore kan aku kan. siap perli aku dekat orang lain. kau tanya siti ' kenapa besfriend kau tu moody' instead of 'kenapa jijie moody'
.. padahal aku dah cakap yg aku mmg xde mood lately tu. aku tak de pon guna word 'bestfriend' when refering kau to other people. sbb aku tak suka perli memerli unless i want to beb.

bestfriend sangat kan. siap offer nak buatkan perspective tu. aku tunggu je kau offer kat aku. tapi sayang, kau tak tanya pon how my progress that night. i cried deep inside. knp kau lebih kan diorang padahal i was the one yg kau cari and was the one who always there when u need someone to talk to bila semua people turn around from you, including both of them babe.
.


xpe . aku dah biasa.



3. that day yg aku cakap kau bukan taste aku tu , aku tipu je. sbb aku tak nak la disbbkn org duk matching both of us bring us apart.
but it doesnt mean that i am in love with u but i dont hate u either. jangan risau, i wont have deep feeling towards u ok. aku masih sedar diri. i know that I am ABSOLUTELY not ur type of girl. aku tak secantik gadis impian kau beb.

beb aku muda lagi. aku tak nak ada deep feeling towards any guy pon..   sbb I am absolutely wont be a pergigi cari timba. if aku fall in love in any guy, tp that guy wont response, it hurts beb. so lebih baik aku tak yah ada deep feeling buat masa ni.. aku nak sayang umi ngan ayah aku dulu beb

but at the same time, i am waiting for any guy to approach me first and I will give all my heart to him once I know how serious he is. cinta tu mahal beb. jangan jadikan cinta tu murah .

tbh, walaupon org2 duk cakap yg kau ni xbole dibuat suami , tapi ntah la aku rasa kau ok je. biasala, people got flaws doh. kau ni not bad sebenarnya.

semoga kau dapat ur dream girl beb.






4. dan berkenaan aku yang ada BANYAK 'bestfriend'
kecik hati aku bila kau cakap mcm tu. you're not even in my shoes babe. aku tak minta pon , tukar2 kawan ni beb. but let me tell you something ' out of 3 bestfriends that u mentioned that day, the first one is actually the one that deserve to call my sahabat. yg lain tu people passing by je beb.

aku nk sgt terangkan pasal ni kat kau. nanti aku cari masa yg sesuai , tapi kau macam xde masa je selalu.


5. of everything u did, i will always have ur back dude.

6. kalau kau rasa cara aku layan kau macam special, dan kau tak selesa, maaf lah. aku kalau dah selesa dengan seseorang tu, aku akan caring lebih , and manja lebih, kadang2 gedik lebih and jadi clingy. sory kalau tak selesa. aku memang mcam ni with certain people , tapi sayang, orang ambik kesempatan dengan sikap aku ni.

aku dah biasa dengan orang yg apply konsep 'friends for benefit' . bukan aku nk tuduh, tapi memang ada yg mengaku.

7. aku just nak ada at least seorang bestfriend kat universiti ni. so nanti bila aku dah grad, ada lah good memories yg aku boleh ingat. nanti boleh la aku cerita kat anak2 aku ,
'dia ni la kawan umi yg selalu tgk umi nangis dulu'
'dia ni la yg selalu teman umi buat keje'
'dia ni la yg selalu bg nasihat bila umi down'
'dia ni itu dia ni ini'
sort of conversation like that





thats all for now. 
thanks for reading z ;)