follow || Instagram

May 10, 2015

In Between

Hi everyone! It's been ages since my last post right?

well now I'm back!

I'm currently jobless and perhaps this can be a good time for me to write my 1 year experience at my college (KMPP). 

oh no wait.

I'm not going to write it on this post since I just wanna tell that right now I am in confusion. . 
The thing is



hmmmm


the thing that I'm going to say may/will be upsetting some people. I'm sorry. I just really not ready yet to be hmmmmm.....

as you can see, my profile photo, sekejap freehair, sekejap bertudung. ya I'm a bad sinner and will always be.

ya. aku asalnya memang freehair dan mula bertudung waktu aku hujung form 3. dan skrg it seems like I'm going to change again. I just dont like myself in hijab. I'm ugly. I mean it.
aku bukannya  nak impress people, but for my own self-satisfaction. bukan nak impress sesiapa. time aku mula2 study kat matrik dulu, tak ramai muslim yg freehair, tp masuk sem 2 makin bertambah jugak yg freehair. time tu aku pon mcm nk brubah jgak tp aku fikir budak praktikum aku nanti cakap apa pula. so tunggu je lah time masuk university nanti. 

few days ago, umi ada tanya bila aku nak pegi curl kan rambut, sebab umi dah jumpa salon yg offer good price (aku nak curl yg macam Lorde/ Merida in Brave). tapi aku rasa macam nak buat layer je. entahla, aku pon masih berfikir lg tentang ni.  

faktor lain ialah

aku menyampah betul , time study dulu bila nak gi kafe yg memang dekat gila tu pon nak kena pakai tudung and outer. dah la aku ni jenis yang tak pakai tudung sarung sangat sebab aku lebih hodoh pakai tudung jenis ni. ada sesetengah perempuan yg memang beruntung gila muka cantik flawless putih melepak, pakai lah apa pon tetap nmpk cantik and okay. aku ni ? nak kena bersiap betul2 baru nmpk okay itupon tetap menyakitkan mata org yg memandang. kau tak faham, you're not even in my shoes.

 nak pergi koop utk beli topup pon nak kena bersiap beriya. kadang2 tu aku keluar je pegi koop pakai seluar tidur sebab malas. time tu aku fikir, aku pakai tudung pon kira beruntungla. jgn nak mengata pasal seluar tidur aku ni okay, tpppppp. ada je minah mana tah lalu sebelah aku lepas tu perli aku 'boleh eh keluar pakai seluar tidur, aku nak pakai jugaklah lepas ni'.  tah macam mana dia perli pon aku lupa tapi lebih kurang macam tu lah.
TIME TU AKU  RASA NAK KEJAR DIA LEPAS TU BELASAH DIA CUKUP2 TAPI NASIB BAIK TIME TU AKU TENGAH BERATUR KAT ATM (atm selalu rosak so aku tak nk melepas peluang aku nk draw duit time tu) AND AKU INGAT PESAN PARENTS AKU.

"Jijie nanti kat sana jangan belasah orang tau. kalau marah, diam kan je okay"

I promised them not to create any mess so yeah.

kalau tak memang habislah minah tu aku kerjakan.

ok sekian cerita pasal minah yg mendidihkan darah muda aku ni.


but another part of me urge to keep wearing hijab. 


yeah friend, I hope you still can accept me the way I am. Even if I've gone wild again, I hope you dont hate me and do pray the best for me. Sooner or later, I still will change to a better person. 


love,
GGXY

night Earthlings !